RSS

به وبلاگ شیرینی پزی من خوش اومدید. امیدوارم بتونیم چیزهای زیادی از هم یاد بگیریم.نظر یادتون نره

image hosted by free picture hosting at www.iranxm.com

تارتلت گردویی




امروز نوبت تارته.. چند وقتی بود که گیر داده بودم به تارت!! .. چون فکر میکردم خمیرش خوب از اب در نمیاد یا لااقل اونجوری که خودم میخوام نمیشه.. ! تا اینکه بالاخره فهمیدم که قضیه چجوریاااااست !
خب بریم سراغ این تارتلت خوشمزه و پر کاربرد! هم برای نوروز میتونید درست کنید هم برای عصرانه هم برای مهمانی..
کلا چیز خوبیه حتما درست کنید.

مواد لازم :
برای خمیر تارت یا همون کراست
آرد ------- 300 گرم
کره ---------- 160 گرم
پودر شکر  ----------- 70 گرم
تخم مرغ ----------- 1 عدد
وانیل ---------- کمی

برای مواد داخل تارتلت :
کره ---------- 80 گرم
پودر شکر ------------- 3 قاشق سوپخوری
تخم مرغ ----------- 1 عدد
وانیل --------- کمی
پودر گردو ----------- 4 قاشق سوپخوری
آرد  ------------- 3 قاشق سوپخوری
روغن جامد ---------- 1 قاشق چایخوری


طرز تهیه کراست :
کره پودر شکر و وانیل رو با همزن برقی به مدت 3 دقیقه میزنیم.
بعد تخم مرغ کامل رو بریزید و 2 دقیقه دیگه همبزنید.
آرد رو کم کم اضافه میکنیم و با دست خوب مخلوط میکنیم. خمیر اماده شده رو یک ساعت توی یخچال میزاریم تا استراحت کنه.
حالا بریم سراغ مواد داخل تارتلت..
کره و پودر شکر و وانیل رو 3 دقیقه بزنید ..بعد تخم مرغ رو اضافه کنید و به همزدن ادامه بدید در اخر هم آرد پودر گردو و روغن جامد رو اضافه کنید و کمی هم بزنید.. به همین سادگی.

بعد از 1 ساعت که خمیر رو از توی یخچال در اوردید .. از خمیر به اندازه 1 گردو برمیدارید و توی قالب های تارتلت باز میکنید. و با چنگال کف قالب رو چند تا سوراخ میکنید.
بعد هم مایع شیرینی رو با ماسوره توی قالب ها میریزید و به مدت 20 دقیقه با دمای 175 درجه توی فر قرار میدید.


نکته ها و تجربه ها :
من اوایل فکر میکردم خمیر تارت مثل خمیر تارته ..! یعنی باید همونجوری باهاش رفتار کرد.. در حالی که اینجوری نیست. برای پای کره باید سرد باشه زیاد با دست تماس نداشته باشه .. و اب نشه و کلی مکافات دیگه .. اما تارت خیلی راحت تره.  مخلوط کره و پودر شکر باید حسابی مخلوط بشه و هم بخوره .. وگرنه کراستتون جالب از اب در نمیاد.
یادتون باشه که حتما خمیرتون رو 1 ساعت استراحت بدید.. خمیرتون رو حتی می تونید توی یخچال نگه دارد و هر وقت خواستید استفاده کنید 10 دقیقه توی دمای اشپزخونه نگه دارید تا کمی نرم بشه جوری که بشه توی قالب های تارت بازش کرد.
هر وقت دید خمیر داره به دستتون می چسبه و خوب باز نمیشه.. کلا کار رو رها کنید و همه چیز رو توی فریزر بزارید. و بعد از 5 دقیقه دوباره شروع کنید.
بعد از اینکه کل خمیر رو توی قالب ها باز کردید سینی رو 5 دقیقه توی فریزر بزارید. و بعد با ماسوره مایع شیرینی رو بریزید و بزارید توی فر. این کار رو برای این میکنیم که خمیرتون شکلش رو توی فر از دست نده.
من توی مایع شیرینی روغن جامد نریختم.. بنظرم اتفاق خاصی هم رخ نداد.
خمیر رو که توی قالب ها باز میکنید نباید خیلی ضخیم و خیلی نازک باشه.. خمیر رو در حد 2 میل باز کنید.. توی فر کمی خمیر پف میکنه و به ضخامت مناسب میرسه.
از گردوی تازه و بدون بو استفاده کنید.. چون اگر گردو کهنه باشه و بو بده .. کل شیرینی رو خراب میکنه و ازارتون میده.
روی شیرینی ها رو میتونید با خامه یا شکلات سفید یا قهوه ای تزیین کنید.. من شکلات قهوه ای رو توصیه میکنم.
از تخم مرغ های متوسط (نسبتا کوچک) استفاده کنید.




شکر رو حتما پودر کنید. 
ممکنه بیشتر از 20 دقیقه شیرینی ها نیاز داشته باشن که توی فر بمونن. روی شیرینی ها باید طلایی بشه.. برای من حدود 35 دقیقه طول کشید .. خودتون متوجه میشید.
حتما از این قالب های تارتلت که توی عکس هست بخرید .. اینها کوچک ترین سایز موجوده .. که اگر اشتباه نکنم قطرشون حدود 2 سانت باید باشه.. قیمتشون هم 50 تومنه !!! اما خیلی به کار میاد. (مثا اینکه عکس قالب ها رو ندارم.. حالا تو پست های بعدی حتما میزارم. )

باز هم میگم اگر نکته ای رو جا انداختم به من بگید.. 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

eli said...

kheyli khoshkel va aali hastan. hamintor khoshmazeh. mamnoon. montazere shirnihaye baditoon hastam. bazam motshaker.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...